User restore

User restore

De Sebsoft User Restore Plugin biedt je de mogelijkheid om gebruikers accounts te herstellen welke verwijdert zijn uit Moodle. Zodra de plugin is geïnstalleerd, kan je een aantal gebruikers accounts selecteren en herstellen. Optioneel is er de mogelijkheid om de gebruikers een e-mail te sturen met het bericht dat het account is hersteld.

De plugin houdt rekening met het volgende:

  • Gebruikers die moeten worden hersteld worden gecontroleerd op emailadres. Als een emailadres al bestaat voor een actief account dan zal deze gebruiker niet worden hersteld.
  • Gebruikers die moeten worden hersteld worden gecontroleerd op gebruikersnaam. Als een gebruikersnaam al bestaat voor een actief account dan zal deze gebruiker niet worden hersteld.
  • Gebruikers die moeten worden ersteld worden gecontroleerd op MNET host. Als de MNET host van het account dat worden hersteld NIET de lokaal geconfigureerde is, dan zal deze gebruiker niet worden hersteld.
 

Let op:
Moodle verwijdert ALLE relevante data op het moment dat een gebruikersaccount word verwijderd en alleen de gegevens in de “user table” blijft beschikbaar. Deze plugin kan dus ook alleen de gegevens uit de “user table” herstellen. Alle overige gegevens zijn, helaas, niet te herstellen.

Belangrijk:
Voor Moodle 2.7 en hoger: Voor versies lager dan Moodle 2.7 is het onmogelijk om alle informatie te herstellen. Vanaf Moodle 2.7, met de nieuwe “event logging tables” wordt de oorspronkelijke gebruikersinformatie opgeslagen in de “event data”. Daardoor is het mogelijk, om met deze plugin, vanaf Moodle versie 2.7 de oorspronkelijke gebruikersgegevens hiervandaan te herstellen. Dit houdt in dat, vanaf Moodle versie 2.7, het mogelijk is om de correcte gebruikersnaam, email, IDnummer, foto en mnethostid te verkrijgen. Daarvóór was het alleen mogelijk om het emailadres te herstellen en zelfs die methode was niet waterdicht. (Dit doordat de gebruikersnaam word opgeschoond met PARAM_USERNAME bij verwijderen.)

Op zoek naar maatwerk plug-ins voor uw systeem?

Bij Sebsoft bent u aan het juiste adres!