Digitale leeromgeving

Lesmateriaal invoegen in het gesprek

Met studenten ook individueel in gesprek

Klassikaal lessen volgen met grote groepen

Voeg klassen samen om een opdracht uit te leggen

Met de ruime mogelijkheden van BigBlueButton geef je digitaal les en voorkom je dat leerlingen studievertraging oplopen. Individuele begeleiding in een Break Out room of discussiëren met de gehele groep, opdrachten delen via PDF of aantekeningen maken op het Whitebord, de mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos!

Een digitale leeromgeving, ontwikkeld vanuit het onderwijs

De digitale leeromgeving van BigBlueButton is ontwikkeld aan de Carleton University in Ottowa, Canada. Het is een open source omgeving die is gebouwd door verschillende developers die samen op zoek waren naar manieren om online leren makkelijk te maken.

Een belangrijke voorwaarde daarbij was dat online leren alleen interessant is voor het grote publiek wanneer de software makkelijk te integreren is binnen bestaande systemen. Een andere is dat iedereen er makkelijk mee moet kunnen werken, ook als je geen technische achtergrond hebt. BigBlueButton is dan ook het resultaat van continue testen en het verwerken van feedback. En dat maakt het platform erg veelzijdig en breed toepasbaar.

Handige functies binnen de digitale leeromgeving

In de digitale leeromgeving is het mogelijk om colleges te geven aan grote groepen studenten tot 120 man. Daarnaast is het mogelijk om lessen op te nemen zodat je deze later terug kunt kijken voor feedback of om te verwerken in toekomstige lesstof. Opdrachten, presentaties en andere documenten kunnen eenvoudig doorgestuurd worden als PDF, video- of audiobestand of als Microsoft Office document.

Bepaal eenvoudig de groepsgrootte

Daarnaast kun je in de digitale leeromgeving makkelijk wisselen tussen verschillende groepen. Je kunt in Breakout Rooms met kleine groepen studenten, zoals projectgroepen samenkomen en het is zelfs mogelijk om klassen samen te voegen voor een gezamenlijke instructie! Zo verloopt de overgang van verschillende lessen soepel en ben je geen tijd kwijt aan stroeve communicatie of technische beperkingen.

Test onze software

Vraag hier uw demo aan en experimenteer met alle mogelijkheden die Big Blue Button u biedt.

De perfecte oplossing in corona tijd om contact met leerlingen te houden

Bij Sebsoft bent u aan het juiste adres!