User Suspension

Downloadpagina


De Sebsoft User Suspension Plug-in biedt je de mogelijkheid om het proces van gebruikers op te schorten en/of te verwijderen te automatiseren. Het opschorten van gebruikers kan op drie manieren:

  • Door gebruik te maken van een map
  • Door een bestand te uploaden
  • Handmatig doormiddel van een status tabel

Het verwijderen van gebruikers word, indien ingesteld als “toegestaan”, gedaan door het vergelijken van de datum van opschorting met de vooraf ingestelde datum van verwijderen. Als de ingestelde periode is verlopen en de gebruiker in deze periode is opgeschort, zal het gebruikersaccount worden verwijderd op de gebruikelijke standaard Moodle methode.

Er zijn talloze mogelijkheden om de plug-in te configureren. Ook is het mogelijk om de gehele plug-in uit te zetten. De plug-in voorziet ook in de mogelijkheid om gebruikers uit te sluiten van het automatische opschortingsproces. Er zijn twee methoden waarmee dit mogelijk is:

  • Uitsluiten van een enkele gebruiker
  • Uitsluiten van een cohort

Tijdens alle drie de methoden van automatisch opschorten en/of verwijderen van gebruikers, zullen alleen de gebruikers die NIET zijn uitgesloten, worden meegenomen in het proces.

Belangrijk:
Site administrators en het standaard gastaccount worden volledig genegeerd tijdens het proces. Vanuit veiligheidsoogpunt raden wij sterk af om ook maar enige vorm van automatisch opschorten en/of verwijderen toe te passen op de administrator accounts en het standaard gastaccount.